Tjurfäktning - skolarbete.

Tjurfäktning är ett spektakulärt evenemang där en matador strider mot en tjur. En tjurfäktning inleds med att matadoren tar emot tjuren med sin capote. När det är gjort stöter picadorerna en lans i tjurens nacke och sårar tjurens nackmuskler så att djuret ska hålla ned huvudet och inte kunna använda sin fulla styrka. Därefter kommer ett antal baderilleros och stöter fast hullingförsedda ”spjut” i tjurens rygg.


En tjur med banderillas.

Matadoren kan också sätta sina ”banderillas” själv. Sista delen är där matadorens roll är att få tjuren att gång på gång attackera hans röda tygskynke. En tjurfäktningsomgång anses lyckad om den avslutas med att tjuren dödas genom att svärdet sticks genom djuret skuldra ned i hjärtat.
Om matadorens uppvisning anses förstklassig av publiken, och den s.k. presidenten för tjurfäktningen samt den veterinär som alltid närvarar, kan matadoren få ett eller två av tjurens öron som trofé. Den döda tjuren dras därefter av banan med hjälp av mulåsnor.
Tjurfäktningen ackompanjeras av en orkester som spelar pasodoble-musik – om tjurfäktaren är bra. Är han dålig, och inte lyckas fånga tjurens uppmärksamhet och vilja till attack, avbryts musiken.




L I K E S O F I E [foto]

Sv; Skolan sen tandläkaren, själv då? :)

jessica

inge spciellt, själv då? :)


Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress:


URL/Bloggadress:


Kommentar: