071 ~

071. Berätta om ett resemisstag
Jag och min syster var i Turkiet och skulle ta bussen till en annan stad. Grejen var den att i Alanya finns det två busstationer och vi skulle till den i den gamla delen, för att vi skulle kunna ta bussen till busstationen i Manavgat. Enda problemet var att vi inte riktigt visste vart den gamla busstationen låg så vi hoppade på en buss och frågade om han åkte förbi den busstationen och han sa att det gjorde han, vilket vi givetvis trodde på. Men så ropar han att vi är vid busstationen så vi går av och hamnar på fel busstation, men det vet inte vi. Så två turkar kommer emot oss och frågar vart vi ska och vi säger som det är, att vi ska till Manavgat, så de visar vilken buss vi ska ta.

 
Såhär långt är allt bra, tills vi närmar oss Manavgat och vi kör förbi staden.. Här börjar vi få liiite panik för bussen skulle till Side, och dit skulle inte vi. Efter ungefär 10 minuter stannar bussen och en man kommer fram till oss och säger: Nu är vi framme i Manavgat så här ska ni av. Vi kollar på varandra och kollar ut genom fönstret, kollar på mannen och tror att han skojar. Bussen har stannat mitt på motorvägen i utkanten av staden, i lokalbefolkningens stadsdel. Men vi går så snällt av och börjar istället fundera på hur vi ska komma hem, taxi är ju alldeles för dyrt att ta då det säkert var en fem-sex mil..
 
 
 
Efter säkert två timmar vandrande börjar vi ge upp, vi hittar inte in till staden och inte en taxi ser vi. Det är varmt och vattnet tog slut för läänge sen, uppgivna, trötta och lite sura går vi och har ont i fötterna. Till slut ser vi massor av turister så vi börjar ju närma oss staden men här är vi så trötta då vi hade tänkt att gå på marknad och efter att ha letat ett tag, frågat lokalbefolkningen som inte fattar vad vi menar, så ger vi upp. Nu börjar klockan bli rätt mycket och vi vet fortfarande inte hur vi ska komma hem. Men vi hoppas på en buss som det står Manavgat på och hoppas på att komma till en busstation, vilket vi gör. Då kommer vi till den busstationen vi egentligen skulle kommit till från början. Vi hamnade även på den busstationen vi letade efter i Alanya, från början. haha

 
Så nästa gång jag ska åka buss i Turkiet,
så ska jag verkligen se till att det är rätt busstation vi åker ifrån. hahaAmanda [SPONTAN]

Haha, men nej så jobbigt!

Anita

Haha, jobbigt !

Josefine

Såå himla segt :/

Lisa Radojewska

åh vad avis man blir!

sV; Tack snälla! :)

frida christina

Åh så jobbigt!

Emma

Men åh vad jobbigt! :/
Svar: Ja, världens sötaste! :)
Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress:


URL/Bloggadress:


Kommentar: