Valborg ~

 
Hej! Idag jobbar jag mellan 7:30 och 16:30 och när min arbetsdag är slut så hoppar jag på bussen för att åka hem till min pappa. Jag ska på "tjejfest" som min pappas tjej och min lillasyster har planerat. Så vi ska äta god mat och ev. bada badtunna. Något som jag tror blir lyckat! :)

Vad ska ni göra idag?

Checklista nr.2 ~


Ansökan:

[x] Göra klart ansökan
[x] Intervju 
[x] Skicka efter Polisregisterutdrag
[x] Göra och lägga upp en au pair video
[x] Matchningsprocessen
[x] Tacka ja till en värdfamilj

Boka tider:
[x] Boka tid hos Amerikanska Ambassaden 
[x] Boka tid för hälsoundersökning


Beställa/fixa:
[x] Skicka efter Internationellt körkort (två veckor innan avresa)
[x] Fixa foton till Visum och Internationellt körkort
[x] Fixa ett nytt pass
[x] Frysa mobilabonnemanget
[x] Frysa medlemsskapet på gymmet

Köpa:
[x] Presenter till värdfamiljen
[x] Adapter
[x] Förlängningsladd

Att ha med till Amerikanska Ambassaden:
[x] DS-160 Confirmation page 
[x] DS-2019 och SEVIS
[x] Pass
[x] Kuvert med skicka direkt-fraktsedel på (behövdes inte..)
[x] Personbevis 120 - alla relationer
[x] Proof of funds/ Kontoutdrag
[x] Bekräftelse av tidsbokning
[x] Extra framkallat foto

Övrigt innan avresa:
[x] Betala programavgiften
[/] Ta kopior på pass, visum, alla viktiga papper m.m. (bara visum kvar)
[x] Fixa fullmakt
[x] Göra hälsoundersökning
[x] Göra en lungröntgen
[x] Besöka Amerikanska Ambassaden
[ ] Få tillbaka pass & visum
[ ] Få hem internationellt körkort
[x] Göra online träningen
[ ] Få flyginformation
[ ] Skriva ut flygbiljetterna
[ ] Växla dollar
[x] Städa och rensa på rummet
[ ] Avskedsmiddag med vänner
[ ] Avskedsfika med släkten

[ ] Packa
[ ] Säga hejdå
[ ] Åka

Ambassaden ~Mot Stockholm ~


Godmorgon! Jag ska strax åka in mot stan för att ta bussen till Skövde. Där får jag vänta i en timme på tåget som jag ska mig (och mamma som redan sitter på tåget) upp till Stockholm. Jag ska nämligen till Amerikanska Ambassaden imorgon och ansöka om mitt visum. Vad vi hittar på idag och imorgon har jag dock ingen aning om, så har ni några bra tips på något vi inte får missa så skriv en kommentar!

Onsdagsinspo ~

lite onsdagspepp..

Sitter just nu i sängen efter en lång arbetsdag, då jag jobbade mellan 7:30 och 16:30. Imorgon jobbar jag 7:30 till 16:00, så det är en rääätt så lång dag det med. Men jag ska väl inte klaga, jag är ju trots allt ledig på måndag då jag och mamma åker upp till Stockholm på söndag. Jag ska nämligen till ambassaden och ansöka om mitt visum på måndag samtidigt som jag och mamma får liite kvalitetstid tillsammans. Idag är det faktiskt bara 26 dagar kvar, så nu är det mindre än en månad kvar och nu börjar jag faktiskt bli liiite nervös.

Jag har tänkt att sätta mig och fortsätta plugga på mitt körkort nu, har hittat en så bra sida på nätet där man kan öva på just det "coloradiska" körkortet. Så det är min kvällsplan.

Vad har ni gjort idag?

Silverfallen ~

 

Nyckelringar ~


Jag måååååste bara få visa vilka fina nyckelringar som låg här hemma och väntade på mig när jag kom hem från jobbet idag. Det är Rebecca som har bloggen Junkfoodjunkie som har gjort dessa fina! Hon är sjukt duktig så in och spana in hennes blogg med en gång! Ballerinan och chokladbiten som jag fick är riktigt verklighetstrogna, så om man inte såg nyckelringen så hade man kunnat tro att de var äkta!


Annars jobbar jag på, igår jobbade jag mellan 7-14, idag mellan 7:30-16:45 och imorgon 7-15:30.
Nu ska jag ta och rensa i loppispåsen, har fortfarande inte hunnit göra det då jag haft fullt upp med att packa och skicka kläder som jag sålt.

Vad har ni gjort idag?

När dagen inte blir som man tänkt ~

♡ gtfy :* | via Tumblr

Hej! Jag sitter just nu i sängen och ska strax ta tag i rensningen av alla saker som står på golvet. Skulle egentligen jobbat till 16:30 men jag slutade inte förrän 17:40 då jag var tvungen att stänga. Så jag var inte hemma förrän ungefär 18:15. Sen dess har jag bara ätit mat och duschat. Så det har varit full rulle hela dagen. Imorgon börjar jag jobba 7:00, så jag ska inte vara uppe allt för länge ikväll heller. Så jag ska alltså alldeles strax sätta fart.

Vad har ni gjort idag?

Ny vecka, nya möjligheter ~


Godmorgon! Precis som rubriken säger så går vi in i en ny vecka, vilket innebär nya möjligheter.
Jag jobbar än så länge måndag, torsdag och fredag denna vecka. Men mycket kan hinna ändras, så det återstår att se hur veckan ser ut. Idag är jag iallafall schemalagd mellan 7:30 och 16:30, vilket innebär att jag snart ska sätta mig i bilen och åka. Idag jobbar jag dock på två olika avdelningar, varav den ena har jag inte varit på alls så lite annorlunda blir denna måndag. Efter jobbet så ska jag hem och plocka iordning lite lådor som står i mitt rum. Jag och mamma var och sålde på loppis i helgen och det som inte blev sålt ska jag åka ner till Kupan (Second Hand) och skänka bort, då jag inte vill ha kvar det. Det är mycket av sakerna som bara har legat och tagit plats de senaste åren, så då är det ingen idé att spara det.

Men nu ska jag få i mig lite frukost innan det är dags.
Vi hörs!

Gårdagen i bilder ~

 

8 platser du måste se innan du dör ~ 
 
 

 

Dags att starta igång denna jobbvecka ~

Untitled
 
Godmorgon! Just nu sitter jag på bussen påväg till jobbet. Jag har varit lååångledig fram tills idag, så det är väl ganska dags för mig att också komma igång efter ledigheten. Jobbar mellan 7:30 och 16:30 idag, så det är ju inget kort pass direkt. Men vad gör det egentligen? Jag gillar mitt jobb, så jag ska inte klaga.

Annars har jag inte så mycket inplanerat idag, får se lite hur trött jag är när jag kommer hem.
Vad ska ni göra idag?

Voldemort ~

. | via Facebook

Konstiga drömmar och packningslistor~

Travel is life.

Hej! Idag är jag ledig och har inte alls mycket inplanerat faktiskt. Jag fick gjort det jag skulle göra igår, så nu har jag fått svar på mina frågor ang. ambassaden även fast jag tycker att svaren är liiiite flummiga. Men så är det, antar jag? Tänkte att jag skulle slänga iväg ett mejl till tjejen som hade min intervju och ställa samma fråga till henne, så att jag verkligen är säker på att jag har rätt papper. Det skulle faktiskt vara rätt jobbigt att komma till ambassaden och ha med sig fel papper, känner jag.

Jag har hittat en app där man kan skriva ner sina packningslistor, så det har jag tänkt att göra idag.
Är smidigt att ha det på telefonen så att man kan dubbelchecka när som helst och se vad man har kvar att packa ner. Dock tror jag nog att jag kommer ha en packningslista på papper också, då jag är en person som ofta skriver listor. Men varför inte ha dubbelt upp? Då borde man ju inte glömma något.. Vilket jag är otroligt rädd för att jag ska göra då jag har haft flera drömmar som handlar om att jag ska åka till USA men glömmer massor av saker hemma. I ena drömmen glömde jag min kamera hemma och i andra drömmen glömde jag först min resväska så jag var tvungen att åka hem och hämta den och när jag väl kommer till flygplatsen så har jag inte ens packat väskan med undantag för lite underkläder.. hahaha
Så ja, jag är lite rädd för att jag ska glömma något.

Brukar ni drömma konstiga drömmar?

Sjunde April Tvåtusenfemton ~Här har det varit tyst ett tag, kan ha berott på att jag jobbade mycket förra veckan och när jag inte jobbade så hade jag fullt upp med att städa och storrensa i mitt rum. Jag har knappt några kläder kvar i garderoben och allt som jag inte använt de senaste 5 åren åkte antingen i soporna eller ner i "loppislådan". I lördags var det påskafton och den tillbringades med mamma, mormor, Morgan och Ellinor. Vi åt god påskmat, spelade sällskapsspel och pratade innan det var dags för mig och Elle att börja göra oss iordning för utgång. Jag är inte mycket för att gå ut på krogen då jag tycker att det är så sjukt jobbigt med alla fulla människor /hej pensionär, 65 år/ men ibland känner jag ändå för att gå ut och dansa.. Kanske har det med att göra att jag tror att jag ska tycka att alla fulla människor blir bättre med tiden, men så är det nog inte. Men kul hade jag ändå, var nog faktiskt en av de bättre utgångarna på läänge. Gårdagen var kanske inte lika rolig, då den tillbringades i sängen framför Once Upon a Time med myror i brallan. Jag orkade inte göra något, fast jag egentligen inte ville tillbringa en hel dag i sängen. Men det var så det fick bli.

Idag har jag inte heller något inplanerat, men jag tänker inte bara ligga i sängen en dag till. Jag ska kolla så att jag har alla papper till ambassaden, då jag ska dit i slutet av April men om det är något som saknas så är det bättre att upptäcka det nu än dagen innan jag åker. Sen ska jag även mejla SI och kolla vad det är för frankerat kuvert man ska ha med sig och lite sånt där. Sen ska jag även svara min värdpappa då jag fick mejl av honom sent i lördagsnatt som bland annat innehöll lite nya bilder på barnen och påskharen.
Så dagen blir nog lugn, men inte lika lugn som igår.. Jag har inget jobb inplanerat för imorgon, men det hoppas jag ändrar på sig snart för jag har ingen lust att sitta hemma imorgon också. Men men, det är morgondagens bekymmer.-
 
Nu ska jag starta igång dagen med en brakfrukost så hörs vi senare!
 

Första April ~


Det är redan April, hur sjukt är inte det? Om 1,5 månad åker jag, nyss var det 3 månader kvar. Det känns lite ångestfyllt att helt plötsligt inte ha så lång tid, samtidigt som det faktiskt är ganska långt kvar. Blandade känslor var det här ja..

Idag jobbar jag iallafall mellan 7:30-16:30, så det är några timmar kvar. Får se om jag lyckas komma på något bra bus till ikväll. Mamma är och tatuerar sig så hon är nog inte hemma när jag slutat så jag får se om jag kan klura ut något bra och få med mig övriga familjen på det.. Haha 

Har ni lurats något idag?

RSS 2.0