Friday - I'm in love ~

Happy Friday

Äääääntligen fredag. Detta firas med ett 9-17 pass. Skulle egentligen jobbat till 14, men fick förlängt pass. Vem tackar nej till det? Dock önskar jag ibland att jag gjort det, då jag inte mådde särskilt bra igår och inte mår toppen idag heller. Har ont i magen och mår lite illa, men jag hoppas det stannar där. Man mår ju inte mindre illa och nojjar sig när det går magsjuka här och där. Iallafall, tänkte bara uppdatera snabbt nu under förmiddagsrasten.

Tänker även (igen) påminna om frågestunden som avslutas runt 21 ikväll. Har du några frågor du vill ha svar på?
Klicka då häääär och ställ din fråga!

Ha en toppenbra fredag!

Sponsrat inlägg: iDiwa.se


iDiwa.se är en sida som erbjuder ett stort utbud av främst skal för olika mobiler och surfplattor. Det finns så många skal, så jag tror verkligen inte att man inte kan hitta minst ett skal som man gärna vill klicka hem. Här ovan har jag valt ut några skal som mer än gärna skulle få smyga sig hem till mig. Dessa passar till iPhone 5/5S.

Tänkte även tipsa om lite fina skal till er som har iphone 6.
Det kanske märks vilka typer av skal jag gillar mest? haha

Torsdag 26/2-15Så var det torsdag igen och dags för ännu en ny avdelning, fast på samma förskola.
Jobbar ett 8-16 pass idag, så snälla......
Låt dagen gå fort för jag är såååå redo för helg (även om jag jobbar ett långt pass imorgon också).

Påminner än en gång om frågestunden, den avslutas imorgon så passa på.
Klicka häääär för att komma dit!

50 shades of Grey ~

Intresting

Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och fräscha upp mig lite. Sen ska jag äta mat och förbereda en fruktlåda, då jag ska på bio ikväll med Erica. Vi är nog bland de sista på den här jorden som ser filmen, men jag sa från början att jag inte skulle se denna på bio så att jag ens går över huvud taget är ett stoooort steg. haha

Annars har arbetsdagen gått bra, lite seg och så har den varit. Men nu är det bara två arbetsdagar kvar, fick ett nytt pass inbokat för imorgon och ett förlängt pass på fredag, från 14-17 så det ger ju lite mer klirr i kassan.

Men nu ska jag sätta fart, så att jag inte behöver stressa. Det är ju inte så kul. haha

Jobb 9-14 ~

Life's a game, u can be a player or a toy

Godmorgon! Jag ska alldeles strax sätta mig i bilen och åka iväg till Götene. Idag ska jag vara på en förskola jag tidigare varit på, men på en ny avdelning som ligger i en annan lokal en bit ifrån den andra förskolan. Lite rörigt är det, så jag hoppas jag hittar dit. Jag hittar ju inte särskilt bra i Götene, så det är tur att jag har en GPS på min telefon.

Jag funderar även på om jag ska svänga förbi gymmet efter jobbet då jag ändå åker förbi där. Tar med mig väskan så får vi se hur jag känner när jag jobbat klart.

Vad ska ni göra idag?

Glöm inte av frågestunden, klicka hääääär för att komma till inlägget där ni kan ställa frågor!

Ny design ~

Saturdaynightlifee | via Tumblr

Sådär, nu är den nya designen uppe. Jag är jätte ovan vid den nya, så det känns lite konstigt.
Men förhoppningsvis så känns det nog bättre efter några dagar. Är ju så van vid att ha många olika bilder i headern, då det är något jag haft sen jag skaffade en blogg. Men någon gång ska man ju bryta gamla mönster, så detta kan nog bli bra det med :)

Vad tycker ni?
Hiss/Diss?

Sponsrat inlägg: Kamda.se

Jag har varit inne på Kamda.se flera gånger, särskilt för att titta på sidans fina kameraremmar.
Dock har jag aldrig tagit mig tiden att faktiskt köpa någon, förrän jag skaffade en ny kamera i början av året.
Jag har varit inne flera gånger efter det och tittat, då jag är lite sugen på att köpa några nya filter också, men jag har så svårt att bestämma mig för vilka jag vill ha. haha

Jag tänkte att jag i vilket fall som helst skulle dela med mig av lite fina grejer från hemsidan, som gärna skulle få hoppa ner i min kameraväska utan protest.

 
och vet ni vad det bästa av allt är?
Det är gratis frakt, så vill man bara köpa något litet men inte så dyrt så slipper man den (oftast) dyra frakten.
Bra va?

Photo hoarder ~

 
Hej! Kom hem för ungefär en och en halv timme sen, har sen dess hunnit äta lite mat.
Nu sitter jag i sängen och är helt slut. Skulle kunna sova nu, men det känns kanske lite vääl tidigt.

Jag ska istället börja pilla lite på en ny design, då jag är lite trött på den jag har nu.
Vad ska ni göra ikväll?

23 februari 2015 ~

 
Hej! Sitter just nu i min säng, fast jag egentligen borde sätta på mig lite normala kläder och äta frukost.
Jobbar 12-17 idag, en ganska skön måndag med andra ord. Får se vad jag hittar på när jag kommer hem sen, antagligen plugg då det behöver göras. Tråkigt men sant.

Vad ska ni göra idag?

Frågestund ~

 

Min första bandymatch ~


Igår blev jag medbjuden (som chaufför) för att åka och se en bandymatch mellan Hammarby och Vänersborg, i Vänersborg. Hammarby spöade skiten ur Vänersborg med 11-4, så det var ett glatt gäng som åkte hem.
När jag kom hem slängde jag mig i soffan framför den sista halvtimmen av melodifestivalen. När det var slut så kollade jag och mamma på en film på Netflix (herregud vilket dåligt utbåd av filmer dem har!!), innan sängen kallade.

Idag står inte så mycket på schemat, jag ska kolla på en "film" och skriva ner lite diskussionsfrågor, då jag har ansvaret för det kommande vecka i min studiegrupp. Så det är lika bra att göra det idag, sen ska jag börja läsa Små barns etik så att jag kommer någonstans med den framtida periodens plugg. Känns så skönt att plugga så mycket man kan i förväg, så att det är fixat och man slipper tänka på det.

Vad ska ni göra idag?

Bokat tid hos ambassaden ~

 
Förra veckan fick jag hem mina papper från kontoret i London, efter ganska mycket om och men.
Min telefon ringde när jag satt och väntade på att få komma in hos tandläkaren, så jag kunde inte svara.
När jag sedan var klar så ringde jag tbx och då visade det sig att det var en kille ifrån DHL som skulle leverera "paketet" till mig, och ingen hade varit hemma. Så han hade lämnat en lapp på dörrmattan med ett nummer som jag skulle ringa för att "boka" en ny tid för att dem skulle leverera paketet. När jag väl ringde dit så ville hon jag pratade med ha spårningsnumret, men det hade killen helt glömt bort att lämna. Så jag var tvungen att ringa tillbaka till honom för att få spårningsnumret, men då sa han (varför kunde han inte sagt det från början?!) att han kunde möta upp mig inne i stan så jag kunde få paketet direkt i handen. Så sagt och gjort, så åkte jag in och mötte upp honom och fick äntligen paketet.

Väl hemma så satt jag en halvtimme i telefonkö för att beställa ett papper hos skatteverket, som tog mindre än en minut.. Kändes lite mindre kul om jag får säga det själv. Annars hade jag alla papper hemma, förutom visumkortet och kontoutrdaget. Åkte in till stan igen för att ta kortet då jag ville börja med ansökan så fort som möjligt.

När jag kom hem igen så satte jag igång, det var lite krångligt till en början.. Eller ja, tills jag hittade mejlet ifrån Peter på SI där det fanns en bra instruktion för varje steg när man skulle ansöka om visum. Härifrån gick det ganska fort och smärtfritt tills jag kom till ett steg där jag skulle fylla i ett telefonnummer till organisationen, vilket inte fungerade då det stod att jag bara fick ange siffror mellan 0-9. Men jag angav ingenting annat, så jag vet inte vad som var fel. Men efter att ha prövat minst 20 gånger och loggat ut säkert 3 gånger så fungerade det.

Gjorde klart ansökan, gick vidare till den svenska sidan för ambassaden där man betalar för visumet och bokar tid. Valde att boka så sent som möjligt, då det är lite lättare att hitta billigare tågbiljetter och boende.
Så sagt och gjort, måndagen den 27 april 10:30 ska jag vara där och det enda på min lista som jag har kvar att fixa är ett kontoutdrag. Känns ganska bra faktiskt.

Checklista nr.1 ~


Ansökan:
[x] Göra klart ansökan
[x] Intervju 
[x] Skicka efter Polisregisterutdrag
[x] Göra och lägga upp en au pair video
[x] Matchningsprocessen
[x] Tacka ja till en värdfamilj

Boka tider:
[x] Boka tid hos Amerikanska Ambassaden 
[x] Boka tid för hälsoundersökning


Beställa/fixa:
[ ] Skicka efter Internationellt körkort (två veckor innan avresa)
[/] Fixa foton till Visum och Internationellt körkort
[x] Fixa ett nytt pass
[ ] Frysa mobilabonnemanget
[ ] Frysa medlemsskapet på gymmet

Köpa:
[ ] Presenter till värdfamiljen
[x] Adapter
[x] Förlängningsladd

Att ha med till Amerikanska Ambassaden:
[x] DS-160 Confirmation page 
[x] DS-2019 och SEVIS
[x] Pass
[ ] Kuvert med skicka direkt-fraktsedel på 
[x] Personbevis 120 - alla relationer
[ ] Proof of funds/ Kontoutdrag
[x] Bekräftelse av tidsbokning
[x] Extra framkallat foto

Övrigt innan avresa:
[ ] Betala allt
[ ] Ta kopior på pass, visum, alla viktiga papper m.m.
[ ] Fixa fullmakt
[x] Göra hälsoundersökning
[x] Göra en lungröntgen
[ ] Besöka Amerikanska Ambassaden
[ ] Få tillbaka pass & visum
[ ] Få hem internationellt körkort
[x] Göra online träningen
[ ] Få flyginformation
[ ] Skriva ut flygbiljetterna
[ ] Växla dollar
[ ] Städa och rensa på rummet
[ ] Hejdåparty
[ ] Packa
[ ] Säga hejdå
[ ] Åka

Efter två lediga dagar är det dags igen ~

Funny | via Tumblr

Godmorgon! Jag är just nu påväg till Götene för att inviga en ny förskola (igen), ska jobba där både idag och imorgon vilket känns ganska skönt då man får en chans att visa vad man går för lite bättre än bara en dag.

Idag jobbar jag 7:15-13:30. Dock hoppas jag ju på att jag inte är den första på avdelningen, för då kan det bli liiite jobbigt eftersom jag aldrig varit där innan. Så håll tummarna för mig!
 
Vad ska ni göra idag?

I need to stop ~

the difference between waking and dreaming Suck it,bitch! Thanks :) | via Tumblr

Jag har varit ledig hela dagen idag, så då tyckte jag och katten att dagen vore perfekt att spendera i sängen framför serier. Så det är vad vi har gjort. Nu känner jag dock att det kanske är lite slöseri med tid att spendera 8 timmar framför serier, men det var så värt det! haha

Nu har jag tänkt att sätta mig ner och börja plugga på mitt framtida körkort som jag ska ta när jag kommer till Denver, då det internationella körkortet bara är giltigt i 90 dagar där. Känns som att det är lika bra att sätta igång, även fast jag har sagt till mig själv att jag inte skulle börja plugga på det förrän jag är klar med kursen jag läser just nu (som avslutas den 23 mars), men jag är så långt i förväg och ska svänga förbi biblioteket imorgon för att låna hem den sista boken, så det känns som att det inte gör något att tjuvstarta lite. :)

Vad har ni gjort idag?

Sammanfattning: Matchningsprocessen ~

http://pix.epodunk.com/locatorMaps/ny/NY_1399.gif
Match #1
Familjen bodde ca 30 minuter utanför New York och hade 2 flickor, 0 och 5 år. Jag pratade med mamman en gång, vilket kändes ganska bra. Sen skulle vi mejla vidare, vilket inte gav så mycket då mamman var långsam på att svara på mejl och några dagar innan jul skulle hon prata med mormorn och se om hon kunde prata med mig då det ändå både mormorn och farmorn bodde hos familjen. Så det var ju viktigt att det skulle kännas bra där också. Då svarade jag att jag gärna ville prata mer med värdfamiljens föräldrar, men efter det hörde jag aldrig något mer från familjen. Det tog emot lite i början, då den första familjen man matchar med alltid är något speciellt. Men jag tror att det var lika bra att det blev som det blev, då jag skulle ha haft väldigt mycket ansvar och framför allt jobb med den ena flickan då hon hade speciella behov.


http://pix.epodunk.com/locatorMaps/dc/DC_9085.gif
Match #2
Familjen bodde i Washington DC och hade en dotter på 16 månader samt en dotter som var väntad i slutet på december. Jag mejlade mamman, två gånger, men fick aldrig något svar. Antagligen matchade familjen med någon annan.


http://pix.epodunk.com/locatorMaps/ca/CA_10442.gif
Match #3
Familjen bodde strax utanför Los Angeles och hade en flicka på 1 år. När jag läste brevet om familjen (där det inte fanns så mycket info) så kände jag bara nej, nej och återigen nej. Men jag valde ändå att skypea med familjen, vilket jag är superglad över att jag gjorde. Detta var en familj som jag gick och hoppades på då jag tyckte om dom så mycket efter att ha pratat med dem. Familjen skulle prata med några andra au pairer också, men de ville absolut ha mer kontakt med mig. Det gick en vecka och jag hade fortfarande inte fått något svar, så jag mejlade för att undersöka läget. Fick då till svar att de fortfarande pratade med andra au pairer men att jag låg på "Topp3-listan". Jag tänkte inte så mycket mer på det och ännu en vecka gick. Då kände jag bara att nej, nu vill jag ha ett svar, så jag mejlade ännu en gång. Fick då till svar att mamman precis skulle skicka iväg ett mejl till mig då dom valt att matcha med en annan au pair. Men då kände jag ändå innerst inne att jag hade lämnat familjen bakom mig, och att om de nu hade tyckt om mig så mycket så skulle de ju inte velat prata med så många andra au pairer samtidigt.


http://pix.epodunk.com/locatorMaps/ny/NY_267.gif
Match #4
Familjen bodde 45 min utanför New York och hade 3 döttrar på 4 och 2 år samt 6 månader. Mamman jobbade bara deltid och var hemma större delen av tiden. Familjen hade så mycket regler om allt och inget, samt var emot tatueringar och piercingar. När mamman fick reda på att jag hade tatueringar var det bara tack och hej typ. Jag är dock glad över att mamman sa nej så att jag slapp säga det, för det här var verkligen en familj som jag kände att om jag skulle bli placerad här, så skulle jag inte åka. När jag och mamman pratade på skype, så kände jag liksom inte att hon lyssnade på vad jag sa för det enda hon gjorde var att prata och leka med barnen. Och helt från ingenstans så började hon läsa en bok för ett av barnen. Jag känner liksom att så gör man inte, när man ska försöka göra ett gott intryck för en kommande au pair.. Men det är bara min åsikt.

http://pix.epodunk.com/locatorMaps/ma/MA_3057.gif
Match #5
Familjen bodde 1 mil utanför Boston och hade två söner på 1 och 5 år. Jag gillade familjens brev och det kändes bra tills jag började prata med dem. De hade aldrig haft en au pair innan och var lite osäker på allt kändes det som. De frågade mig vad andra familjer hade för regler och dylikt. Pappan var trevlig men det var någonting med mamman som inte kändes helt hundra. Hon jobbade också bara deltid, så det var rätt viktigt att det kändes bra med henne. Efter samtalet fick jag ett mejl om att det inte hade känts helt hundra från deras sida, så de ville leta vidare. Detta gjorde mig ingenting eftersom, som sagt, det inte kändes helt hundra med mamman.


http://pix.epodunk.com/locatorMaps/ca/CA_10615.gif
Match #6
Familjen bodde utanför San Fransisco och hade två barn, 9 månader och 2,5 år. Mycker mer än så vet jag faktiskt inte om familjen, då vi skulle ha skypeat men familjen ställde in intervjun då de valt att matcha med någon annan.


http://pix.epodunk.com/locatorMaps/co/CO_9430.gif
Match #7 (Min familj!!)
Familjen bor i Denver, Colorado och har 3 barn: två sönder på 8 och 11 år samt en flicka på 3 år. Vi pratade faktiskt två gånger på skype, en gång pratade jag med barahttp://publishme.se/bimbolie.blogg.se/entry/ mamman och pappan och den andra gången fick jag även prata mer med barnen och ställa lite frågor till dem samt svara på frågor från dem. Det kändes bra redan från första början och när jag fick frågan om jag ville bli deras au pair så tvekade jag inte en sekund. Idag är det 89 dagar kvar tills jag sätter mig på planer och 92 dagar tills jag får träffa familjen, och jag längtar! Men samtidigt har det inte riktigt sjunkigt in än att jag faktiskt ska åka, tror inte riktigt att jag fattar vad som händer förrän jag står där på flygplatsen i maj och ska säga hejdå till min familj.

ForLife ~

 
"Idéen till ForLife-projektet föddes då ett flertal närstående personer till oss, inom loppet av ett år, drabbades av olika typer av cancer. Vi bestämde oss då för att själva försöka vara med och göra skillnad inom utvecklingen av cancerforskning och detta är något som vi verkligen brinner för."

Cancer är en hemsk sjukdom, som jag önskar att man kunde radera bort från jordens yta.
Det är en sjukdom man inte ens önskar sin värsta fiende.

Genom att köpa ett armband, halsband eller mobilskal med två olika budskap
FORLIFE och ZEROCANCER
så bidrar du med pengar till cancerforskningen då företaget bakom projeketet (Helpers Alliance Sweden) skänker överskottet av inkomsterna till cancerforskning.

Var med och rädda liv du också.
Genom att klicka här kommer du till deras hemsida, där du kan läsa mer om projektet samt köpa ett fint
smycke.

Pluggdag ~

.
Detta är vad som står på schemat idag: plugg.
Men jag tycker att det är så sjukt svårt att komma i gång,
speciellt när man behöver skriva på datorn för här finns en miljon saker som är roligare. haha

Ny förskola ~


Hej! Blev väckt imorse av vikariepoolen i Götene som frågade om jag ville komma in och jobba. Sagt och gjort, det var bara att hoppa upp ur sängen och sätta sig i bilen. En timme senare började jag! Så 8-16:15 jobbar jag idag. Tycker att det är liiite jobbigt att komma till nya förskolor då man inte känner varken personal eller barn, eller vet hur det funkar. Men detta ska nog bli bra får vi hoppas :) 

Vad gör ni idag?

Workin' time again ~

Have a very good day! Have a very good day!

Godmorgon! Idag är jag uppe långt innan tuppen då jag börjar jobba klockan 7. Känns väl lite sådär att börja så tidigt när jag varit ledig i en hel vecka, men what to do liksom? haha
Jobbar iallafall mellan 7-13 & när jag jobbat klart ska jag svänga förbi min far för att träffa min bror en snabb sväng innan jag åker vidare hem för att slänga mig i sängen eller så.

Vad ska ni göra idag?

Måndag ~

Untitled | via Tumblr

Började min morgon med det mötet jag skulle haft förra veckan som blev inställt. Jag är numera även anställd inom Götene kommun och kan jobba i deras förskolepool också. Vilket känns skönt då det ökar chanserna till mer jobb än att bara vara inskriven i ett pool.

Om ungefär 3 timmar ska jag även iväg till tandläkaren, då jag har haft ilningar i en tand i flera dagar nu. Vill inte ha hål i tanden såhär innan jag åker, så kände imorse att det bästa var att ringa och boka en tid så att de kan kolla upp tanden.

Annars har jag inte så mycket planerat idag, så vi får se vad dagen erbjuder.

Lugn söndag ~

lol
haha, så sant!

Igår hade vi mellomys här hemma med chokladfondue, päron, ananas och jordgubbar.
Jag fick en fondue i julklapp så igår passade vi på att inviga den. Hur gott som helst ju!

Idag står inte jättemycket på schemat; Jag ska skicka iväg några mejl, ha lite hemmaspa, städa klart det sista på rummet (har hållt på nu under förmiddagen så det är bara några få saker kvar att plocka iordning på) och skriva lite till. Så, det blir en lugn söndag här hemma :)

Vad ska ni göra idag?

100 dagar kvar ~

 
Hej! Tack för alla fina kommentarer och lyckoönskningar i förra inlägget. Ni är guld värda!
Jag har tillbringat tisdag - torsdag hos Mikk, där vi egentligen inte gjort så mycket mer än att hänga hemma hos henne och bara umgås. Riktigt skönt det med! :)

Idag har jag bara pluggat, läst ut en av två böcker som ska vara utläst om 2 veckor så det känns rätt skönt faktiskt. Just nu sitter jag och skriver ner lite info inför året på andra sidan atlanten. :)

Idag är det 100 dagar kvar.. När jag började räkna var det 106 dagar, så neråt i går det. Imorgon är vi nere på tvåsiffrigt. Känns som att tiden bara kommer att flyga förbi.. Det finns för mycket saker jag vill få gjort innan jag åker.. Jag köpte faktiskt en ny resväska igår, eller en kabinväska är kanske mer rätt att säga. Min dator fick precis plats i den, skönt det! Var lite orolig där ett tag då jag har en 17tum dator, så den är ju rätt stor.

Jag väntar även på att få paketet ifrån kontoret i London så att jag kan börja förbereda och boka tid hos ambassaden, får hoppas att det kommer i början på nästa vecka.

Vad har ni gjort idag?

Jag ska flytta till Denver, Colorado!! ~


I lördagskväll fick jag frågan från familj nr #7, några timmar efter att vi pratat över skype.
Jag tackade genast ja, för hela magen har bara sagt att det varit rätt från början.
Jag ville bara få allt bekräftat innan jag skrev ut det här, samt berätta för mina närmaste så att de inte läser det på bloggen.. Det känns ju inte så schysst. haha

Så den 18:de maj sätter jag mig på planet mot New York för 4 dagars orientering innan jag den 21:a maj reser vidare till Denver för att bosätta mig hos familjen. Jag är så exhalterad och det känns verkligen som att jag har valt rätt!

Just nu väntar jag på ett paket från Londonkontoret med all info jag behöver ha för att kunna boka tid på Amerikanska ambassaden i Stockholm så att jag kan få mitt visum :)

Så nu lämnar jag matchningsprocessen och går vidare mot förberedelserna!
Har ni några frågor, så är det bara att fråga på så ska jag svara så gott jag kan :)

Mot Göteborg ~

 
Nu ska jag strax åka in för att ta bussen till Falköping, så att jag kan ta tåget till Göteborg.
Förhoppningsvis går resan smärtfritt, utan massa förseningar med tåg och buss.

När jag kommer ner till Göteborg har jag några ärenden jag ska göra i affärerna, sen ska vi käka Froyo (standard) innan vi drar oss hem till Mikk. Vad vi sen hittar på är en heeelt annan historia. haha

Vad ska ni göra idag?

Glowstick ~

Quotes via tumblr

Mötet blev tyvärr inställt imorse, så vi ska omboka tiden när tjejen jag skulle på möte hos är tillbaka.
Annars har jag inte gjort mer än det som jag listade imorse.

Just nu håller jag på och skriver ner nästa uppgifts arbete på ett papper så att jag kan börja plugga inför v.8s arbete redan nu. Det är en hel del som ska läsas och skrivas så lika bra att börja i tid.
När jag skrivit klart ska jag packa väskan för imorgon drar jag till Göteborg och min kära vän Mikk för ett par dagars häng.. Ska bli skönt att komma hemifrån lite :)

Vad har ni gjort idag?

Monday morning ~

 
Det kom hur mycket snö som helst igår, vilket jag uppskattar! Är det vinter så är det. :)
Idag har jag en del på schemat;
► Möte i Götene, 10:30
► Jobb 12:00 - 16:30
► Fira farfar som fyller hela 79 år idag!
► Packa väskan, för imorgon flyr jag stan.

Vad har ni gör er idag?

Aupair pärm ~

Dåliga iphonebilder, men det får ni leva med idag. haha

Igår vaknade jag upp och kände att jag ville ha en fin pärm att samla allt aupair-relaterat i istället för en mapp.
Så jag letade fram en pärm som jag inte hade papper i och började dekorera den. Jag är jättenöjd med framsidan och tror nog att det kommer bli mycket bättre, för nu får jag plats med alla papper som jag har och kommer få.

Annars har jag inte gjort mycket idag, har blivit filmad för en dokumentär som min morbror gör men det är också allt. Så idag har varit en riktig slappardag, hur skönt som helst!

Vad har ni gjort idag?

RSS 2.0