Pluggar ~



Worktime ~


Hej! Står just nu och väntar på bussen till jobbet. Börjar egentligen inte jobba förrän om en timme, men bussarna går så sällan så om jag tar nästa buss så kommer jag försent. Hahaha

Jobbar iallafall till 15:30 idag, sen har jag faktiskt ingenting större inplanerat, förutom att städa klart mitt rum.. Haha 

Vad ska ni göra idag?

Dreamdays ~

 
Dreamdays är den bästa nedräkningsappen jag har testat,
så har du inte provat denna så är den en riktig tummen upp app!

Det jag gillar mest med appen är att man kan ändra bakgrundsbild, organisera händelserna i den ordning man vill ha dem samt att man kan ha hur många "nedräkningsflikar" som helst. Man kan också lägga till en ljudfil till varje nedräkning, ha nedräkningen på repeat och lägga in varje händelse i kategorier.
Toppen ju!

Gekås ~

 
Vi kom hem rätt sent igår, så var supertrött då vi varit vakna sen 05 igår morse. Så när vi kom hem så packade jag upp lite av grejerna jag köpt och sen gick jag och la mig. Så så kul hade jag det igår kväll. haha

Jag köpte inte alls mycket igår, om man jämför med vad jag brukar köpa. Några tröjor och byxor, två väskor, tre böcker och presenter till mina värdbarn, som ni ser här ovanför. Älgen och Pippimålarboken ska jag dock skicka iväg i veckan då min minsta fyller år nu i början av April :) Så nu har jag bara presenter till mina värdföräldrar kvar, men jag vet nog redan vad jag ska köpa till dem så det är gaanska lugnt på den punkten faktiskt :)

Just nu sitter jag i min säng och väntar på att tvättmaskingen ska bli klar. Egentligen ska jag städa rummet, vilket jag ska göra så fort jag skrivit klart det här inlägget. Jag & mamma ska iväg till Trandansen om en stund och kolla på tranorna hade vi tänkt, då det är fint väder ute. :)
 
Nu måste jag sätta fart!
Vi hörs!
 
 

Mot Gekååås ~

http://www.skaraborgsresor.se/files/travels/36.jpg

Tjabba tjena hallå! Jag & mamma väntar just nu på att Morgan ska komma hem med Ellinor så att vi kan starta bilen.
Vi ska åka till Ullared, närmare bestämt Gekås, idag! Jag var ju där i början av månaden också,
men man kan aldrig vara där fööör många gånger. haha :)
 
Får se om jag uppdaterar något från telefonen, annars hörs vi ikväll/imorgon.
Vad ska ni göra idag?

Inspiration - Våren ~

"Fredag" ~

Berry Sheep Berry Sheep

Idag är en bra dag, jobbar 9-17:30 meeeeeeeeeen det är "fredag" då jag är ledig imorgon.
Så sjukt skönt, så då gör det absolut ingenting att jag stänger idag.

Jag ska strax sätta mig i bilen och åka, men ville bara slänga in ett snabbt inlägg innan.
Vad gör ni idag?

En alldeles för händelserik dag ~


Dagen kunde ju startat bättre än att jag fick mig en halv hjärtattack på jobbet klockan 07 imorse..Skulle böja mig över diskhon för att göra en grej och så ser jag hur det är något som rör sig i ögonvrån. Tittar ner och där är värsta stora spindeln. Att jag inte dog där är ett under och nästkommande halvtimme tillbringades med att försöka få bort spindeln från diskhon, vilket slutade med att vi dränkte spindeln.. Så regnet imorgon är mitt fel..

Jag & en kollega tog med oss barnen ut på en liten utflykt till Varnhemskyrkan och gick där och kikade. Det är så sjukt fint omkring Varnhem, och jag var här mycket när jag var mindre med mamma. Allra finast är det här omkring under våren med alla blommor, så hit ska jag försöka få med mig familjen fler gånger innan det är dags för mig att åka.

Och påtal om att åka, så betalade jag min programavgift idag, så nu är jag 9000kr fattigare.
Det känns på banken (eftersom jag inte har pengarna i plånboken) kan jag säga, men det får det vara värt!

Nu väntar vi på att mamma ska komma hem, så att vi kan äta våfflor.
Har/ska ni äta våfflor idag?

Snabb update ~

Find joy in the ordinary | by @chelseapearl

Första skrivna inlägget på nya datorn kommer hääär! Sitter just nu och för över från den gamla datorn, och fixar till denna så att den blir som jag vill ha den (förhoppningsvis). Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg emellan.

Idag har jag jobbat mellan 6:30-13:00 och har ett liknande pass imorgon inbokat också. Får se om jag jobbar till 13 eller om jag jobbar till 16, beror lite på hur personalsituationen ser ut imorgon då det är många sjuka.

Vi var ju på bio igårkväll och såg Insurgent, den var faktiskt riktigt bra.. Men inte lika bra som ettan, då ettan var grymt bra. Nu återstår helt enkelt och se hur de fått ihop slutet. Jag har jagat sista boken länge nu, men inte fått tag på den. Funderar på om jag ska ta med den för att ha något att läsa när jag flyger.. Det är ju några timmar vi pratar om.

Men nu ska jag återgå till att fixa datorn. :)

Ny dator ~


Sitter just nu på bion och väntar på att filmen ska börja. Tänkte bara uppdatera lite under tiden vi väntar på att filmen ska börja. Idag har inte varit någon rolig dag, barnen har inte lyssnat och jag har varit hes. Tappade till och med rösten idag så min röst ska få vila ikväll.

Beställde en dator förra veckan då min snart ger upp hoppet om livet, så den kom idag. Har bara plockat upp den ur förpackningen, så ska starta igång den för första gången när vi kommer hem. :)

Men nu börjar filmen strax, så vi får höras senare!

Måndagsplugg innan jobbet ~

 
Godmorgon! Sitter just nu på jobbet, fast jag egentligen inte börjar förrän om cirkus 50 minuter. Jag och mamma jobbar precis brevid varandra; jag på förskolan & mamma på skolan. Så vi samåker när vi jobbar ungefär samma tider. +/- en timme hit eller dit. Så jag tänker faktiskt göra lite nytta och plugga lite körkortsteori. Hittade en jättebra sida igår där det finns ungefär 8 olika test, just för körkortet i Colorado, så det är vad jag ska sysselsätta mig med en timme framåt.

Idag jobbar jag mellan 9 - 16:45. Efter jobbet så väntar bio, då jag ska se Insurgent med mamma & morgan.
Som jag längtat efter att filmen ska komma ut, sen jag såg Divergent förra året.

Hur ser eran måndag ut?

Sunday ~


Jag är verkligen inte redo för måndag och en ny vecka imorgon. Jag hade gärna haft en dag extra ledigt, bara för att kunna friska till lite till. Jag är fortfarande jätteförkyld, har dock inte ont i halsen längre men min näsa är så täppt att om jag inte använder nässpray så kan jag inte ens andas igenom den.. Men.. Det är bara att bita ihop och åka och jobba ändå.

Annars har jag inte gjort mycket idag, utan mer en repris av gårdagen.
Umgåtts med mamma, pluggat mer inför körkortet och läst lite.
Nu tänkte jag stänga ner datorn igen och fortsätta läsa, ville bara slänga in ett inlägg.

Vad har ni gjort idag?

Och där kom den.. ~


Godmorgon lördag! För tillfället sitter jag och väntar på att mamma ska bli klar så att vi kan åka in till stan. Jag måste förbi Apoteket, då den förkylning som jag väntat på i säkert 2 veckor bröt ut sent igår kväll. Sen måste jag även lämna tillbaka några böcker på bibblan. När jag väl kommer hem igen ska jag bara ta det lugnt och fokusera på att bli frisk då jag har jobb hela nästa vecka också. Jag har inte råd att vara hemma, för det får jag inte betalt för. Så håll tummarna nu för att jag blir frisk innan måndag.. Som om det skulle hända..

Jag sålde min bil igår också, så nu är jag en bil fattigare. Men hur mycket jag än hade velat ha kvar den, så kan jag inte ha en bil ståendes hemma som ingen använder. Så det är rätt skönt ändå att få sålt den. 

Men nu mina vänner, låter det som att mamma är klar. Vi hörs!

Dags att börja plugga inför körkort igen.. ~

 
Något som många familjer vill när man kommer som au pair till USA är att man ska ta ett amerikanskt körkort. Detta är något som även min familj ville. Fast egentligen hade det inte spelat någon roll om de hade tyckt att det var nödvändigt eller inte, för lagen i Colorado kräver att man tar ett körkort där. Jag får köra på det internationella körkortet (som man skickar efter i Sverige) i 3 månader sen måste jag ha ett "Coloradiskt körkort". Så nu är det alltså detta som jag kommer fokusera på ända fram tills det är dags att åka i maj. Pluggar mycket hellre hemma så att jag bara behöver träna lite på körningen, men har koll på regler och så än att behöva plugga när man kommer fram också. Då är det så himla mycket annat man ska hinna lära sig, så då är det ju skönt att kunna körkortsteorin iallafall.

När det kommer till checklistan som jag publicerade för ett tag sen, klicka här för att läsa den, så har jag även hunnit fixa en fullmakt hos banken. Så när jag åker är det mamma som får ta hand om alla ärenden åt mig.

Årets första fjäril ~

 Såg vi i söndags här hemma..

Hej! Jag har jobbat långa pass hela veckan och imorgon ser inte bättre ut. Jag är även inne på slutspurten på den kurs som jag läser på distans just nu, så därför har bloggningen blivit lite lidande. Men sent igår kväll skickade jag in de sista uppgifterna så nu hoppas jag bara att de blir godkända och att jag slipper några kompletteringar.

Jag ska snart ha min sista gruppdiskussion med min studiegrupp och senare ikväll blir det mys i soffan med mamma framför Berg & Meltzer - I Europa. Har ni sett det? Vi skrattade så vi kiknade här hemma förra torsdagen. haha

Önskeinlägg? ~

 

Måndag igen ~

Så var det måndag igen.. Jag sitter just nu på jobbet men ska strax lägga ifrån mig telefonen igen och fortsätta jobba. Jobbar mellan 7:30 och 16:30 idag, likaså imorgon så det är långa dagar. 

Vad gör ni idag? 

Svar från frågestunden ~

Fashionality - Fashion Illustrations | via TumblrFashionality - Fashion Illustrations | via Tumblr

Vad heter du i mellannamn?
Jag heter Rosali och Virginia i mellannamn.

Vad pluggade du på gymnasiet? Är du nöjd med den linjen?
Jag pluggade djurvård på naturbruksgymnasiet Strömma. Jag hade varit nöjdare om det inte vore så för att vi blev behandlade orättvisst. Vi var den sista klassen som hade IG-MVG och där våran praktik hette APT på skolan. Så alla lärare hade börjat gå över till det nya systemet och den nya praktiken så vi hamnde lite i kläm. Sen blev vi lovade så himla mycket som aldrig blev av, bland annat vi skulle gjort en hel del fler studiebesök än vad vi faktiskt fick. Så helt nöjd är jag faktiskt inte. Fast det kanske inte är själva linjen jag är missnöjd med, utan skolan.

Drömresemål?
Alltså, hur coolt hade det inte varit att åka till Big Major Cay (Bahamas) och simma med grisar?
Det är nog ett av mina drömresemål, dock har jag nog ganska många.

Bästa serien?
Jag kan inte välja en, men jag kan välja två! haha
Switched at Birth & The fosters.

 
Om du skulle få 1 miljon kronor, vad skulle du då göra?
 Jag skulle skänka pengar till SPCA och resa.

Har du någon förebild, om ja vem och varför?
Nej, ingen som jag kommer på. Så tråkig är jag.

 

Au Pair
Var det du som valde land?
Ja, det var jag som valde. Via förmedlingen som jag åker med kan man även åka till Nya Zeeland och Australien också. Men USA är väl det som lockade mig mest.

Vad är det som lockar dig till USA?
Det är nog att landet är så stort och det finns så otroligt mycket att se. Jag har alltid någon gång velat åka till USA, så vad är då inte bättre än att kombinera jobb och resa?

Vad var det som fick dig att vilja bli au pair?
Jag har alltid velat resa och upptäcka världen. Att åka som au pair är något som jag känner ger så mycket mer än att bara resa runt, iallafall i det syftet att upptäcka världen genom befolkningen ögon. Som au pair får jag äran att lära känna en ny familj och se landet genom deras ögon. Sen att jag får jobba med något som jag tycker om, barn, är ju helt klart en fördel. Så att få jobba samtidigt som jag upptäcker ett nytt land är väl det som fick mig att vilja bli au pair.

Hur matchas man med familjer?
Det första man får göra är att skapa en profil och fylla i en massa information om sig själv. Sen är det dags att skaffa referenser, som bevis på att du faktiskt tagit hand om barn. Man behöver ha minst 3 st olika referenser. När detta är klart så fixar man ihop en presentationsvideo. När man sedan blivit godkänd som deltagare i programmet så börjar ens ansökan att skickas runt till olika familjer som går igenom ansökan. Är de intresserade så får man mejl där det står att man har en intresserad värdfamilj.

Såhär ser mejlet ut.

När detta mejl kommer så loggar man in på sin onlinesida där man kan läsa ett brev som familjen skrivit samt se lite bilder. Är man intresserad skickar man iväg ett mejl och pratar mer. Känns allt bra så kan man prata över skype och känns allting fortfarande jättebra så kan man bestämma sig för att matcha med familjen. Här kan den som är intresserad läsa mer om mina matchningar.

Varför tar det över 100 dagar innan du får börja jobba?
Från det att man matchar med en familj till det att man kan kliva ombord på planet behöver man ungefär 4 veckor (alltså ungefär 30 dagar) på sig för att hinna fixa med visum och internationella körkortet. Min familj behövde inte ha en au pair förrän i mitten på maj, då deras nuvarande au pair åker hem. Så därför var det alltså mer än 100 dagar kvar när jag väl matchade. En del har en månad på sig, andra har lite längre tid.



Har du något som du absolut måste göra när du befinner dig i USA?
Det finns massor jag skulle vilja göra, som till exempel att besöka Alcatraz och Warrens occult museum. Jag håller på att skriva en bucketlist just nu, som jag funderar på att publicera innan avfärd. :)

Hur känns det att du snart ska åka iväg från Sverige? Liksom lämna familj och vänner? Nervöst, spännande?
Ena stunden känns det jättebra och spännande medan nästa stund så känns det inte alls bra att lämna allting här. Med tanke på att jag har nästan fyra månader mellan det att jag matchade tills jag ska åka, så hinner många tankar fara igenom huvudet; är det här verkligen en så bra idé som jag först tyckte att det var?

Men samtidigt så handlar det ju ändå bara om ett år, max två, så man måste våga satsa. Allt finns ju kvar när man kommer hem igen. Så samtigt som det känns väldigt nervöst inför att lämna allt så ska det bli så himla spännande att få skriva ett nytt kapitel i en annan del av världen.

Är du nervös inför att vara borta ifrån familj och vänner en sån lång tid?

Ja, lite nervöst är det allt att lämna tryggheten här i Sverige. Men jag tror på att man måste våga utmana sig själv för att utvecklas som människa. Sen finns det ju så bra sätt att kommunicera med sina nära och kära, så det är alltid en trygghet att veta att de bara finns en telefonsamtal bort. Men som sagt, visst är jag nervös inför att bara lämna allt och alla för att bosätta mig hos en familj som jag inte känner.

√ Beställt ~

Igår kväll beställde jag och mamma massor av piercingsmycken, hehehe.
Min anledning: Bra att ha om jag sväljer en kula eller två (eller tre/fyra/fem) plus att jag behövde ha lite nya örhängen då jag har en tendens att tappa dom också..
Mammas anledning: åååh.. ååååååhh.. UGGLOR!

https://www.crazy-factory.com/templates/cf2010/img/crazy-factory-logo-big.png http://d20tdhwx2i89n1.cloudfront.net/image/upload/t_next_gen_logo_limit_x2/nxsjwzbipp6xgk0ye99s.jpg

Nu på morgonen (istället för att lyssna på magen och gå och äta frukost) så har jag suttit och klickat hem lite smått och gott från Apotea.. nu tänker ni, meeen är inte det ett apotek? Mitt svar? Jo, det är det. Men dom har många bra grejer man kan äta också. Vad jag har beställt, tänker jag visa när det kommer.

http://data2.whicdn.com/images/168203394/large.jpg

Nu ska jag gå och äta frukost/lunch eller vad det nu kallas. Sen ska jag sätta fart och plugga.
Vad ska ni göra idag?

Senaste dagarna ~

◄ Vårens första tecken & dagens smoothie bestående av blåbär och hallon ►

När jag skulle åka hem i onsdags var det tågstrul (som vanligt) så när jag kom hem var jag supertrött. Så det var i princip bara att äta innan jag slocknade i sängen 20:30. Tatueringen blev jättebra, vi fixade till linjerna och fyllde i med färg, så bild får ni se när den är läkt. I torsdags jobbade jag 7:45-15:30 på den förskola som jag jobbat allra mest på, men det har blivit mycket mindre den senaste tiden där så det var riktigt kul att komma tillbaka.. Speciellt när barnen blir glada av att se en, så där jobbade jag även igår. När jag kom hem igår så var det bara plugg som gällde, vilket jag har fortsatt med idag. Jag har precis läst klart sista boken, så nu ska jag sätta mig och skriva sista uppgiften, då kursen är slut om cirkus 10 dagar.. :)

Ikväll är det jag som står för matlagningen, baconinlindad kyckling är det som står på schemat, och sen blir det mys framför finalen av mello.

Vem tror ni vinner ikväll?
Själv tror jag att det är Måns som tar hem segern det här året.

Häng i Göteborg ~


Hej! Just nu sitter jag på tåget påväg ner till Göteborg. Jag ska fixa till tatueringen jag gjorde i januari, som jag fortfarande inte visat, haha. Några linjer behöver fixas till och lite mer färg behövs på sina ställen. Det tar nog inte mer än en timme att fixa, så efter det åker jag nog hem då alla jobbar så jag har ju ingenting annat att göra där. Lite trist att behöva ta ledigt en hel dag för att åka tåg och buss i fyra timmar för att fixa en grej som inte ens tar en timme. Men det är lika bra att göra det nu så att den är läkt innan jag åker så jag slipper tänka på det liksom. 

Nu ska jag äta frukost för det hann jag inte göra imorse. Så vi hörs senare!


Varför säga ja när man kan säga nej? ~

Likes | Tumblr

Ligger just nu i min säng efter en lite hektisk arbetsdag. Ibland kändes det lite som att alla barn både glömt sina öron hemma samt ordet ja. För det var ingen som lyssnade och det enda ordet som sas var nej nej nej.. Blöh!

Nu väntar jag på ett SMS från Erica, då jag skippade träningen idag för att jag var så trött. Återstår att se om vi ska ses idag eller inte, annars får vi helt enkelt ta det en annan dag.

Vad har ni gjort idag?

Vykort till värdfamiljen ~

 
Igår var jag iväg till Jönköping med min mamma och syster. Vi hängde typ 4 timmar (!!!) på IKEA och sen sprang vi runt på A6 de resterande två timmarna innan allt stängde. Jag har funderat på att köpa vykort och skicka till familjen, men jag har inte hittat några bra. Men igår hittade jag dessa fina vykort, med Pippi/Emil/Pettson&Findus som jag köpte samt ett Sverige-inspirerat vykort. Sen skrev jag en liten hälsning till barnen och till föräldrarna och postade idag. Dom vet dock inte om att de väntar post, så jag hoppas dom blir glada :)

Förövrigt är jag nere på 70 dagar nu, tills jag åker! Hur sjukt är det inte? När jag matchade med familjen var det 107 dagar och nu bara 70.. Känns som att det inte var så länge sen vi matchade, men det är ju ett tag sen liksom.

Annars då? Jag har jobbat idag mellan 7:30-16:30. Imorgon väntar en liknande arbetsdag, och efter den ska jag träffa Erica en sväng då hon fyllde år förra veckan men det var så fullt upp med annat så vi har inte hunnit träffas än. Så det ska vi göra imorgon, är tanken iallafall.

Vad har ni gjort idag?

Barnvakt ~


Sitter just nu hemma hos min moster och är barnvakt åt hennes två små troll. Just nu sitter vi och tittar på Superlördag på Barnkanalen medans vi väntar på att Melodifestivalen ska börja. 

Tidigare idag har jag varit och tränat benen en sväng med Valona och pluggat en stund innan jag tog en powernap på 40 min, vilket var väldigt skönt!

Vad har ni gjort idag?

Voldemort ~

http://data1.whicdn.com/images/166741463/large.jpg

Senaste veckan ~

 
Idag jobbar jag 13-17:30 och sen tar jag helg igen. Känns som att det precis varit helg, men det kan ju bero på att jag var långledig och inte började jobba förrän i onsdags. Tog även en liten bloggpaus lite sådär oväntat, men det var riktigt skönt! Så nu är jag tbx igen. :)

Vad har ni gjort den senaste veckan?

RSS 2.0