traktor och blommor

Vi körde aldrig traktor, tack och lov, idag. Vi gick istället runt och kikade i maskinhallarna och fick lära oss mer om just de traktorerna vi har på skolan, vi fick även lära oss att starta den. Inte så svårt alls, men att ta steget till att våga vrida runt nyckeln och starta den var mest läskigt. Var rädd för att hela traktorn skulle få spratt och köra iväg rakt igenom dörren, som var stängd! Men det gjorde den faktiskt inte, iallafall inte den jag startade helt själv.
Eftersom vi blev klara först, jag och mikk, så fick vi chansen att starta den jäääättestora traktorn, och Stefan (läraren) skulle visa mig att det fanns en säkerhetsgrej, att traktorn inte kunde åka framåt om man inte höll ner kopplingen. Men tror ni inte att traktorn börjar rulla smått framåt då? Även om ingen ens rörde kopplingen! Det var läääskigt! 
Ingen körning blev det idag, blir på fredag istället. Antaligen kommer det komma tvåor och treor och titta på oss, iallafall enligt Stefan. Är nog en tradition eller ngt, men usch! Tänk om man gör fel och sen vet hela skolan om det liksom.. Kul!



Vi fick även våran tackblomma idag, en julstjärna.
Även fast vi inte får ta hand om julstjärnorna något, varken jag, mikk eller lina, eftersom vi har våran vecka v.48 och blommorna säljs v.47. Men men, en gratis blomma är inte fel. Valde en vit julstjärna eftersom det bara var ett "häng" med vita blommor, medans det fanns 5-6 "häng" med röda. Så är bättre att köpa röda sen. Mamma ville ju att jag skulle köpa till henne så jag har inget annat val ;)


Lina valde en röd :) (Mikk valde också en vit)



MADDES

Åh vad mysigt med julstjärnor :)

Mamsen

ÅHHHHH...vad fina blommorna var =)

Den blir jättefin i köket ;)



Jag VILL oxå se på när ni ska köra traktor ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress:


URL/Bloggadress:


Kommentar: